Rea & Outlet

Att köpa saker på en rea eller outlet innebär att du handlar till ett lägre pris. Det är väldigt vanligt att online butiker har stor rea på 70, 80 eller 90%. För att hitta till flera av dessa outlets på nätet så samlar vi erbjudanden här.

Allt som säljs på nätet eftersöks det en utförsäljning hos. Oavsett om det gäller jackor, leksaker, godis eller inredning. Vi ger mer exempel på saker och butiker en bit längre ner.


Alla rea & outlet-erbjudanden


Sommarrea hos JDSport (50%)

Börja sommaren med att besöka JDSports. En butik som nu väljer att erbjuda en rea med halva priset på ett stort utbud av skor och […]

» TILL ERBJUDANDET


Sista chansen hos CDON - 70% rea

CDON är nu inne på sin sista vecka med ”Green May” erbjudanden. Vilket innebär att du har en sista chans att fynda saker i deras […]

» TILL ERBJUDANDET


Dekoration för midsommar & studentfest – 60% rabatt

Spara upp mot 60% på det ordinarie priset när du handlar hos Partykungen inför studentfest eller midsommarfest. Det finns många prylar och dekorationer som verkligen […]

» TILL ERBJUDANDET


Klädrea hos Cubus – 30% på allt

Cubus är en butik som säljer billiga och snygga kläder till kvinnor, män och barn. Allt för hela familjen, helt enkelt! Extra bra är det […]

» TILL ERBJUDANDET


Fira 5 år hos AboutYou – 50% i appen

Klädesbutiken AboutYou fyller 5 år – och ser till att ha fina erbjudanden på hemsida. Inte minst så kommer du att kunna handla billiga kläder […]

» TILL ERBJUDANDET


Mer erbjudanden »

Till alla gratis kuponger & rabatter


Outlet & utförsäljning på nätet

En rea kan även kallas för outlet i Sverige. En outlet ett känt begrepp som används av många butiker har utförsäljning eller sänker sina ordinarie priser. Det krävs inte många IQ att därför räkna ut att det blir billigast att handla under en outlet eller rea.

Ofta rör människor i Sverige ihop orden outlet och rea. Det är egentligen samma sak, men ändå inte. Du kan läsa mer och reda ut skillnaden mellan en outlet och rea på nätet här nedanför. Båda har gemensamt att du kan köpa billiga grejer & produkter för dina erbjudanden.

En rea är när en butik erbjuder delar av sitt sortiment till ett billigare pris. En rea brukar oftast vara angiven med en procentsats, t.ex. ”50 % på utvalda skor”. En outlet är mer en utförsäljning där man har hela eller större delar av sitt sortiment till salu för ett billigt pris. Ett typiskt erbjudande vid en outlet kan vara ”Allt ska bort, 90 % på alla kläder!” En outlet kan därför ge dig mer alternativ, och oftast billigare priser än vad en rea online kan göra.

Reor under hela året om

Under varje årstid så har vi en pågående rea som man kan använda sig av. Du kan läsa mer om massor av erbjudanden och kampanjer som sker under sommaren, vintern, hösten och våren här. Där kan du klicka in för att se erbjudanden som passar till den säsong som är just nu.


Vårrea
Sommarrea
Höstrea
Jul & vinterrea
nätbutiker-online-köpa-webbutik

Vanliga saker på rea & outlets

Listan av saker som finns på outlet online kan göras mycket lång. Det är egentligen alla produkter som finns på nätet. Det finns dock några kategorier där det är lite vanligare att handla på rea.

 • Kläder – Inom alla områden. Oavsett om det är damkläder, herrkläder, jackor, underkläder, tröjor eller byxor. You name it. Flera butiker med kläder som har rea året om. Det spelar ingen roll om det är vår, vinter sommar eller höst. En klädrea kan nämligen påverkas av vilken årstid det är.
 • Skor – Det finns många som vill fynda nya skor när en skorea råder. Det är oftast extra populärt när t.ex. skor från Nike, Converse, Vans eller Adidas säljs outlet. Det är alltid bra att söka igenom internet lite grann innan du hittar din skoaffär med rea.
 • Väskor – Många handlar normalt dyra väskor när det finns en outlet tillgänglig. Det är vanligt när det kommer till kända märken som Fjällräven, Gucci, eller Louis Vuitton. Därför kan dessa bli extra populära.
 • TV & Dator – När såpass dyra inköp ska göras som t.ex. en TV eller dator till hemmet. Det går alltid att hitta de elektronikaffärer som har rea eller utförsäljningar på din nya TV eller dator. Oftast kan man spara flera tusenlappar på dessa outlets. Det går även att köpa TV & dator billigt från Kina i vissa webshops.
 • Barnkläder & leksaker – Det går även att hitta en rea för barn. Där kan man handla hem billiga leksaker som normalt vis kostar mycket mer. Det finns även butiker som har billiga barnkläder på rea. Som familj kan man spara väldigt mycket att hitta en utförsäljning. Speciellt när barn växer så snabbt.
 • Hudvård – När det kommer till hudvård & skönhetsprodukter på nätet så finns det många butiker som kan hjälpa till. Det finns alltid fina erbjudanden som kan vara både rabatt kuponger eller reor. Många märken kan även skicka ut gratis prover för smink & test med hudvård när det kommer till nya produkter.
 • Smink & make up – Det går enkelt att hitta lägre priser på produkter inom detta område. Det finns mycket billigt smink & makeup som man kan fynda på rea. Vi har ett stort antal sminkbutiker som vi kan tipsa på.
 • Inredning – Reor på soffor, sängar, eller möbler kan vara väldigt värdefulla.  Det totala beloppet brukar kunna bli stort när man avslutar sin order. Oftast är möbler och inredning en ganska stor utgift. Därför är det alltid bra att hitta en outlet online.
 • Parfymer – Att köpa parfymer på rea är alltid bra. Kanske håller din deo eller parfym påväg att ta slut. Då kan det vara läge på att ta del av en outlet för att fylla på. Det är många som redan vet vilken parfym som de önskar ha hemma.
 • Vitvaror till hemmet – Ännu en kategori av varor som kan bli mycket dyr. En procentsats med 50% rea och neråt kan räcka för att spara tusentals kronor. Det är alltid bra att gå till en fysisk butk för att se vilken vitvara som du vill ha. Det kan vara lite svårt att köpa på nätet.
  •  

Rea – Alltid billigt pris online

Att handla på rea innebär att du oftast kommer få delar av priset borttaget när du ska betala dina saker. Det handlar främst om en procentsats på ditt pris. Oftast kan butiker ge dig rea på upp till 90% av det ordinarie priset. Allra vanligaste erbjuandet på en rea är dock ett halverat pris (50%). Det kan därför vara bra att hitta rea på så mycket procent som möjligt för att kunna handla så billigt som möjligt online.

En outlet brukar i regel ta bort en större procentsats i jämförelse med en rea. Det är dock inte alltid på det viset. En rea eller outlet är ett perfekt tillfälle att köpa saker på nätet till ett billigt pris. Observera att det ofta inte går att använda gratis rabattkuponger eller presentkort på produkter som finns på rea. Detta skulle leda till att du skulle få produkter gratis, vilket flera butiker inte godkänner.

Butiker har lagerrensning – läge för reor på nätet

Det finns många anledningar till varför butiker väljer att släppa massor av produkter. Den vanligaste är att utförsäljningar på nätet skapas för att butiker vill resna ut sina lager. Då kommer de äldre produkterna att säljas via reapriser. Detta för att snabbt försvinna – och butiken kan ta in andra varor till sitt lager.

Det kan även vara så att butiken märkt av att de köpt in för mycket från en specifik vara. Då kan det vara bra att sälja delar av deras produkter för lägre priser.

Utförsäljningar & rea beror på årstider

Vissa butiker online kan ha utförsäljningar av sina sortiment. Detta är en typ av rea där du får handla varor till nedsatt pris. Trots att dessa två begrepp ofta kan blandas ihop, så brukar en butiksutförsäljning se annorlunda ut. En utförsäljning av t.ex. kläder eller skor brukar ges ut innan en butik stänger för gott, eller för en längre tid. En utförsäljning kan därför knytas ihop med att butiken vill ha bort sina varor ur ett praktiskt perspektiv. En rea är mer till för att nätbutiken ska locka fler kunder av deras produkter. Utförsäljningar på nätet är därför mer lika outlets i vissa fall.

Tidsbegränsade erbjudanden

En outlet & rea är en form av kampanj som är tidsbegränsad. Det innebär att butiken endast kommer ha nedsatta priser under en kortare eller längre period. Det är väldigt vanligt att butiker erbjuder reor vid speciella högtider eller tider på året. Nedan följer lite av de vanliga kampanjer som du säkert har hört talas om tidigare.

 • Mellandagsrea
 • Black Friday-rea
 • Vårrea
 • Sommarrea
 • Höstrea
 • Vinterrea

Under dessa perioder så finns det många nätbutiker som erbjuder sjysta priser. Passa därför på att besöka dessa reor på nätet. Det kan hjälpa dig att spara mycket gratis pengar på shopping. En shopping som inte behöver bli så dyr!

Rea & outlet kan påverka andra villkor

Det är inte alls ovanligt att reor och outlets kan påverka andra villkor som annars gäller hos butiken. Det kan röra sig om rätten att skicka varor på rea som retur. Vissa butiker tar inte emot byten av produkter som säljs med ett extra lågt pris genom en utförsäljning.

Det som inte påverkas när du handlar varor på rea är leveranstiderna. Du bör förvänta dig lika snabb leverans av dina produkter – oavsett om du handlar på rea eller med ordinarie pris.

Kolla genom vilka villkor som gäller för varor på rea – samt vad som inte gäller. Det finns alltid tydlig info hos de butiker som vi rekommenderar.

ANNONS: