Undersökningar & enkäter

Var med & delta i gratis undersökning – och tjäna pengar på nätet. Det finns flera sidor som har enkäter du kan genomföra. För detta får du belöningar så som presentkort, gåvor eller riktiga pengar. Vi tipsar om gratis & betalda undersökningar online.

Bästa betalda undersökningar & enkäter

Att göra betalda undersökningar på nätet är ett klassiskt knep för att tjäna & få pengar. Det är självklart helt gratis att komma igång på tjänster som erbjuder enkäter mot betalning. Titta i listan för att få våra tips på bra sidor för betalda enkäter & undersökningar.


YouGov

YouGov är en av de större företag som låter människor delta i undersökningar och få betalt. Deras enkäter kan handla om allt från politik till nya produkter på marknaden. YouGov låter sina medlemmar samla poäng – som sedan växlas ut i kontanter eller som presentkort.

 • Många enkäter
 • Enkel registrering
 • Bra belöningar & betalning


Toluna

En tjänst som erbjuder undersökningar via enkäter mot betalning helt gratis. Här kan du som ny medlem även få en bonus på 500 poäng. Poängen kan växlas ut i gratis produkter eller pengar via Swish & PayPal

 • Välkomstbonus på 500 poäng!
 • Helt gratis
 • Snabba enkäter


Åsiktstorget

Åsiktstorget är en tjänst där du kan tjäna pengar på betalda enkäter. Betalningen är upp till 30 kr per genomförd enkät. Det är bästa betalda undersökningarna. Åsiktstorget betalar ut pengar via PayPal eller via presentkort.

 • Upp till 30 kr per genomförd enkät
 • Presentkort från kända & stora butiker
 • Bäst betalda enkäter


MonoSurvey

MonoSurvey är bra på snabba betalningar efter du gjort enkäter & undersökningar. De betalar ut genom betalningstjänster som PayPal, Amazon eller PaySafeCard. Oklart om de betalar undersökningar via Swish.

 • Välkomstbonus på 500 poäng
 • Superenkelt!
 • Snabba enkäter


Kundpanel.se

Gör din röst hörd – och få betalt! Så lyder slogan för Kundpanel.se. Här kan du få bäst betalda undersökningar – dock inte så många i antalet. Betalningar kan inte ske via Swish – men väl via PayPal.

 • Bra belöningar
 • Pengar via PayPal
 • Blandade enkäter & undersökningar

Norstatpanel

Ytterligare en sida där du kan göra undersökningar – för att få betalt. Det är hyfsat bra ersättning för varje enkät som du svarar på. Hos Norstatpanel kan du även byta ut dina poäng till lotter till tävlingar, presentkort eller skänka till välgörenhet.

 • Fler belöningar att välja mellan
 • App i mobilen
 • Delta i tävlingar

Att göra betalda enkäter online

Det är väldigt enkelt att tjäna pengar på betalda enkäter på internet. Först bör du hitta en sida som har undersökningar mot pengar. Du hittar flera alternativ på paneler i listan ovanför. Du behöver sedan bli medlem – vilket självklart är gratis. Efter att du blivit medlem så kommer du få fram flera undersökningar i din meny.

Du väljer sedan de enkäter du vill delta i – sedan belönas du med poäng. Dessa poäng kan du växla ut i presentkort eller pengar via Swish eller PayPal.

Se stegen som du behöver ta för att börja tjäna pengar på undersökningar online.

 1. Välj en tjänst som har enkäter mot betalning (se lista)
 2. Registrera dig som ny medlem
 3. Välj en undersökning du vill delta i
 4. Svara i enkäter & slutför uppgiften
 5. Bli belönad med x-antal poäng
 6. Växla ut dina poäng till pengar eller gåvor

Vilka undersökningar är bäst betalda?

Den tjänst som betalar ut bäst belöning per genomförd undersökning eller enkät är Toluna. Det kan vara svårt att jämföra olika tjänster och deras nivåer på belöningar och utbetalning. De flesta enkäter är kopplade till ett bestämt antal poäng. Dessa poäng kan vara olikt värda beroende på vilka sida du är medlem hos.

En del tjänster kan t.ex. ha få undersökningar som är bäst betalda. Samtidigt som tjänsten har andra enkäter som har låg betalning. Vilket gör medelhögt snitt.

Det finns inga jämförelser kring vilken sida som betalar bäst per undersökning på nätet. Vår snabba efterforskning ledde till att de flesta sidor har en jämlikt – men bra belöningar för sina enkäter.

Aktuella undersökningar just nu

Upp till 30 kr per undersökning – Åsiktstorget

Åsiktstorget är en av flera hemsidor som erbjuder sina medlemmar att tjäna pengar. Genom att delta i enkäter så kan du bli belönad med kontanter, […]

» TILL ERBJUDANDET


Norstat höjer belöning för undersökningar

Det är vida känt att du kan tjäna enkla pengar på nätet genom att delta i undersökningar. Det är ett sätt för företag eller myndigheter […]

» TILL ERBJUDANDET


Nya undersökningar med belöning – YouGov

Ett allt vanligare knep för att tjäna extra pengar är att göra undersökningar. Hos YouGov finns nu flera nya undersökningar där du kan få belöning. […]

» TILL ERBJUDANDET


Delta i undersökning – Få pengar, lotter & presentkort

Om du letar efter en sida som erbjuder dig att få betalt för att göra undersökningar – då bör du kolla in Norstatpanel. Det är […]

» TILL ERBJUDANDET


Tjäna 300 poäng per undersökning – Växla till pengar

Det finns en stor del av våra besökare som känner till att man kan enkelt tjäna pengar på undersökningar. Genom att delta i enkäter så […]

» TILL ERBJUDANDET


Mer erbjudanden »

Varför finns undersökningar & enkäter på nätet?

Anledningen till varför du kan tjäna pengar på betalda undersökningar på nätet är ganska simpel. Många företag behöver massor av information och data kring åsikter. Oavsett om det handlar om politiska val eller smaker av en ny päronglass som ett varuprov.

Denna data är så viktig att samla in. Problemet är att få människor är villiga att avsätta flera minuter på att svara på frågor. Därför är nu flera aktörer villiga att betala en panel för att göra enkäter. Det blir en form av win-win-situation. Företaget får in sin näst intill ovärderliga data – och medlemmar får betalt.

En del smakprov eller varuprover brukar kunna komma med en följande enkät. Inte minst vanligt vid gratis snus prov där flera frågor om smak m.m. kan dyka upp.

Delta i en panel

Fördelar med att delta i en panel som gör undersökningar är flera. Inte minst så får du ut din egen åsikt. Det är viktigt att komma ihåg att betalda undersökningar granskas noga av den part som beställer. Det innebär att dina åsikter kan göra inverkan på politiska beslut – eller hur företag utformar sina produkter.

En annan fördel är naturligtvis att det är ett enkelt vis att tjäna snabba pengar. Du kan själv välja om du vill ta ut pengar efter gjorda enkäter på nätet. Du kan även välja att få ett presentkort i några av de största & bästa nätbutiker. Några exempel på butiker som du kan tjäna in presentkort till är bl.a. Nelly.com, Asos och InkClub.

 • Dina åsikter blir verkligen lyssnade på
 • Håll dig själv uppdaterad
 • Tjäna pengar
 • Få presentkort
 • Få testa nya produkter & varuprover

Andra saker som är bra att veta om betalda undersökningar på nätet är att du inte behöver betala någon skatt. Dina inkomster är således skattefria.

Om undersökningar i Sverige

De allra flesta undersökningar som görs i Sverige är av företaget Sifo. Hos Sifo har en väldigt välorganiserad och noga genomtänkt panel som deltar i undersökningar. De allra flesta görs via enkäter som sker skriftligen. Det sker även muntliga undersökningar via telefon eller samtal.

Vi tycker det är bra att så många människor som möjligt deltar i enkäter. På så vis blir det ett bättre förstånd mellan beslutsfattare och de som får leva med besluten. Det är absolut ett bra tips på saker att göra när man har tråkigt. Det skadar ju knappast att tjäna lite pengar på sin tristess.

ANNONS: