Betalda undersökningar & enkäter på nätet

Var med & delta i gratis undersökning – och tjäna pengar på nätet. Det finns flera sidor som har enkäter du kan genomföra. För detta får du belöningar så som presentkort, gåvor eller riktiga pengar. Vi tipsar om gratis & betalda undersökningar online.

Bästa betalda undersökningar & enkäter

Att göra betalda undersökningar på nätet är ett klassiskt knep för att tjäna & få pengar. Det är självklart helt gratis att komma igång på tjänster som erbjuder enkäter mot betalning. Titta i listan för att få våra tips på bra sidor för betalda enkäter & undersökningar.


Åsiktstorget

Åsiktstorget är en tjänst där du kan tjäna pengar på betalda enkäter. Betalningen är upp till 30 kr per genomförd enkät. Det är bästa betalda undersökningarna. Åsiktstorget betalar ut pengar via PayPal eller via presentkort.

 • Upp till 30 kr per genomförd enkät
 • Presentkort från kända & stora butiker
 • Bäst betalda enkäter

Yougov

Ytterligare en sida där du kan göra undersökningar – för att få betalt. Det är bra ersättning för varje enkät som du svarar på. Hos YouGov kan du även byta ut dina poäng till lotter till tävlingar, presentkort eller skänka till välgörenhet.

 • Fler belöningar att välja mellan
 • App i mobilen
 • Välkänd undersökningssida

Toluna

En tjänst som erbjuder undersökningar via enkäter mot betalning helt gratis. Här kan du som ny medlem även få en bonus på 500 poäng. Poängen kan växlas ut i gratis produkter eller pengar via Swish & PayPal

 • Välkomstbonus på 500 poäng!
 • Helt gratis
 • Snabba enkäter


MonoSurvey

MonoSurvey är bra på snabba betalningar efter du gjort enkäter & undersökningar. De betalar ut genom betalningstjänster som PayPal, Amazon eller PaySafeCard. Oklart om de betalar undersökningar via Swish.

 • Välkomstbonus på 500 poäng
 • Superenkelt!
 • Snabba enkäter


Kundpanel.se

Gör din röst hörd – och få betalt! Så lyder slogan för Kundpanel.se. Här kan du få bäst betalda undersökningar – dock inte så många i antalet. Betalningar kan inte ske via Swish – men väl via PayPal.

 • Bra belöningar
 • Pengar via PayPal
 • Blandade enkäter & undersökningar

Voissy

Gör undersökningar & få bra belöningar. Voissy har många enkäter som du kan genomföra. Du kan sedan föra över pengar till ditt PayPal-konto. Det går även att välja att bli betald i presentkort.

 • Stor variation på undersökningar
 • Flera enkäter samtidigt
 • Bra belöningar

Att göra betalda enkäter online

Det är väldigt enkelt att tjäna pengar på betalda enkäter på internet. Först bör du hitta en sida som har undersökningar mot pengar. Du hittar flera alternativ på paneler i listan ovanför. Du behöver sedan bli medlem – vilket självklart är gratis. Efter att du blivit medlem så kommer du få fram flera undersökningar i din meny.

Du väljer sedan de enkäter du vill delta i – sedan belönas du med poäng. Dessa poäng kan du växla ut i presentkort eller pengar via Swish eller PayPal.

Se stegen som du behöver ta för att börja tjäna pengar på undersökningar online.

 1. Välj en tjänst som har enkäter mot betalning (se lista)
 2. Registrera dig som ny medlem
 3. Välj en undersökning du vill delta i
 4. Svara i enkäter & slutför uppgiften
 5. Bli belönad med x-antal poäng
 6. Växla ut dina poäng till pengar eller gåvor

Vilka undersökningar är bäst betalda?

Den tjänst som betalar ut bäst belöning per genomförd undersökning eller enkät är Toluna. Det kan vara svårt att jämföra olika tjänster och deras nivåer på belöningar och utbetalning. De flesta enkäter är kopplade till ett bestämt antal poäng. Dessa poäng kan vara olikt värda beroende på vilka sida du är medlem hos.

En del tjänster kan t.ex. ha få undersökningar som är bäst betalda. Samtidigt som tjänsten har andra enkäter som har låg betalning. Vilket gör medelhögt snitt.

Det finns inga jämförelser kring vilken sida som betalar bäst per undersökning på nätet. Vår snabba efterforskning ledde till att de flesta sidor har en jämlikt – men bra belöningar för sina enkäter.

Aktuella undersökningar just nu

Tjäna kontanter direkt - svara på enkäter (YouGov)

YouGov har släppt flera nya enkäter som du kan svara på – för att sedan bli belönad. Du kommer även automatiskt vara med i tävlingar […]

» TILL ERBJUDANDET


Upp till 40 kr i belöning per undersökning – KundPanel

Det är vida känt att man kan utöka sin inkomst genom att anmäla sig till olika paneler. Där kommer du att få belöning genom att […]

» TILL ERBJUDANDET


Gör undersökning – fler presentkort att välja mellan!

Åsiktstorget är en av de sidor som samlar in information från undersökningar och enkäter. Nu kan alla deras medlemmar kunna välja mellan fler presentkort när […]

» TILL ERBJUDANDET


Vinn 845 kr i rabatt – Spartoo

Alla kunder som handlar hos Spartoo har en chans att gå med i deras panel. Väl där så kommer flera medlemmar att belönas med en […]

» TILL ERBJUDANDET


Yougovs undersökningar – Tjäna pengar & tävla om priser

Just nu kan du både tjäna pengar och delta i ett lotteri. Där finns det chans att vinna ännu mer pengar. Det delas ut tusentals […]

» TILL ERBJUDANDET


Mer erbjudanden »

Varför finns undersökningar & enkäter på nätet?

Anledningen till varför du kan tjäna pengar på betalda undersökningar på nätet är ganska simpel. Många företag behöver massor av information och data kring åsikter. Oavsett om det handlar om politiska val eller smaker av en ny päronglass som ett varuprov.

Denna data är så viktig att samla in. Problemet är att få människor är villiga att avsätta flera minuter på att svara på frågor. Därför är nu flera aktörer villiga att betala en panel för att göra enkäter. Det blir en form av win-win-situation. Företaget får in sin näst intill ovärderliga data – och medlemmar får betalt.

En del smakprov eller varuprover brukar kunna komma med en följande enkät. Inte minst vanligt vid gratis snus prov där flera frågor om smak m.m. kan dyka upp.

Delta i en panel

Fördelar med att delta i en panel som gör undersökningar är flera. Inte minst så får du ut din egen åsikt. Det är viktigt att komma ihåg att betalda undersökningar granskas noga av den part som beställer. Det innebär att dina åsikter kan göra inverkan på politiska beslut – eller hur företag utformar sina produkter.

En annan fördel är naturligtvis att det är ett enkelt vis att tjäna snabba pengar. Du kan själv välja om du vill ta ut pengar efter gjorda enkäter på nätet. Du kan även välja att få ett presentkort i några av de största & bästa nätbutiker. Några exempel på butiker som du kan tjäna in presentkort till är bl.a. Nelly.com, Asos och InkClub.

 • Dina åsikter blir verkligen lyssnade på
 • Håll dig själv uppdaterad
 • Tjäna pengar
 • Få presentkort
 • Få testa nya produkter & varuprover

Andra saker som är bra att veta om betalda undersökningar på nätet är att du inte behöver betala någon skatt. Dina inkomster är således skattefria.

Om undersökningar i Sverige

De allra flesta undersökningar som görs i Sverige är av företaget Sifo. Hos Sifo har en väldigt välorganiserad och noga genomtänkt panel som deltar i undersökningar. De allra flesta görs via enkäter som sker skriftligen. Det sker även muntliga undersökningar via telefon eller samtal.

Vi tycker det är bra att så många människor som möjligt deltar i enkäter. På så vis blir det ett bättre förstånd mellan beslutsfattare och de som får leva med besluten. Det är absolut ett bra tips på saker att göra när man har tråkigt. Det skadar ju knappast att tjäna lite pengar på sin tristess.

ANNONS: