Gratis pengar – Få & tjäna pengar på nätet!

Hitta knep för att få pengar gratis online. Det finns flera vägar att ta för att tjäna pengar på nätet. Här samlar vi på Bästgratis.se våra tips på hur man tjänar & får pengar hemifrån enkelt. 

Tips:

 • Investera pengar i fonder & aktier
 • Delta i betalda undersökningar på nätet & få pengar via PayPal & Swish
 • Var med i tävlingar online & vinn pengar
 • Tjäna pengar på en blogg/hemsida
 • Få betalt av samarbeten på sociala medier
 • Hitta erbjudanden & cashback

Tävla om Zalando presentkort – Värde 5000 kr

Tävlingar som har presentkort som priser fortsätter att nå oss på redaktionen på Bästgratis.se. Denna gång gäller det en tävling om ett presentkort hos Zalando. […]

» TILL ERBJUDANDET


Tjäna kontanter direkt - svara på enkäter (YouGov)

YouGov har släppt flera nya enkäter som du kan svara på – för att sedan bli belönad. Du kommer även automatiskt vara med i tävlingar […]

» TILL ERBJUDANDET


Få 130 kr gratis i rabattkupong - Foodora

Få en rabattkupong hos Foodora & beställ hem mat smidigt och billigare via en app. Om du vill göra din första beställning med Foodoras app […]

» TILL ERBJUDANDET


Mer erbjudanden »

Alla gratis grejer & erbjudanden 


Hur kan man tjäna & få gratis pengar på nätet?

Det finns lite olika knep man kan använda för att tjäna eller vinna pengar online. Vi har självklart tips om hur du kan delta i tävlingar eller undersökningar som kan låta dig tjäna pengar hemifrån.

Det är inte de enda knepen som du har för att tjäna pengar gratis. Här försöker vi sammanställa de vanligaste knepen för att få pengar online. En del tips kräver mer arbete än andra.

– Investera & tjäna pengar

Ett klassiskt knep för att tjäna pengar hemifrån är att investera i aktier eller sparande. Detta kräver att du har ett startkapital som du har sedan tidigare. Genom att placera dina pengar rätt så kan du tjäna pengar online – utan att behöva göra mer än att välja fonder och aktier. Det finns massor av aktietips som du kan läsa om du själv inte är insatt.

Du bör aldrig investera mer pengar än vad du har råd att förlora. Det finns aldrig några garantier för att du får behålla dina pengar – eller kommer att tjäna ett större kapital. Allt beror på hur du placerar dina pengar på nätet.

 • Spara pengar i aktier & fonder hos Avanza

– Få pengar på undersökningar

Att både kunna ge sina synpukter genom att göra undersökningar och få betalt är riktigt bra. Du kan faktiskt vara med att påverka någonting i den riktning som du önskar. Du får helt enkelt betalt i pengar när du ger din åsikt. Det är knappast något som vi kan klaga på.

De allra flesta undersökningar på nätet tar mellan 2-10 minuter att genomföra. Belöningarna för att du svarat i enkäter kan variera. Du får poäng från varje slutförd marknadsundersökning. Det är just dessa poäng som du kan växla in till gratis pengar eller fina gåvor.

Tips på undersökningar online

Här kan vi tipsa om två sidor som är väldigt stora i Sverige när det kommer till betalda undersökningar online. De har massvis av medlemmar i Sverige som redan nu tjänar pengar på att svara i enkäter.

 • Kundpanel – En sida som betalar ut pengar, presentkort, trisslotter eller biobiljetter. Det är helt upp ditt dig vad du vill ha för belöning efter du har deltagit i en eller flera undersökningar. Dina gratis pengar kan betalas ut via PayPal. Det går även att välja att skänka bort din belöning till välgörande ändamål som WWF, Röda Korset eller Unicef.
 • Åsiktstorget – Hos Åsiktstorget så kommer alla medlemmar att få flera enkäter att svara på. Du kan delta i panelen för att tjäna pengar hemifrån eller få värdefulla gåvor. Du kan välja på pengar utbetalda eller presentkort från Zalando, H&M, Ticketmaster m.m.

– Vinna pengar

Ett annat knep för att kunna få pengar är att tävla. Runt om på nätet finns det massor av tävlingar som du kan tävla & vinna online. Det är inte alls sällan som priserna är kontanta pengar. Du kan tävla om belopp som sträcker sig mellan 1000 kr och 1 miljon. Detta beroende på vilken online tävling som du deltar i, och hur stor din vinstchans är.

Det är även många butiker som väljer att lansera utlottningar eller tävlingar där priset är pengar på ett presentkort. Det är främst tävlingar som vi hittar inne hos butiker online som presentkort eller exklusiva rabattkoder lottas ut.

Det är nästan alltid möjligt att delta gratis i tävlingar som finns på nätet. Bland alla de tips som vi har på vår hemsida så förklarar vi hur du deltar i varje tävling och vad som krävs för att vinna & få pengar.

– Tjäna pengar på att starta blogg

Ett annat vanligt knep för att kunna tjäna pengar gratis är att skapa en blogg. Det kan vara en blogg om ditt vardagsliv eller en blogg om ett speciellt ämne. Lyckas du att driva en del trafik till din webbsida så har du möjligheten att tjäna pengar. Kanske kan du ha annonser som är relaterat till din blogg? Eller så kan du sälja länkar eller byta gratis länkar i katalog.

En hemsida eller blogg ger dig många möjligheter att tjäna pengar. Om du öppnar en gratis blogg så är det heller ingen kostnad som krävs för att du ska börja.

Du kan hitta samarbeten med affiliateprogram eller med nätbutiker direkt. I början så kan det vara smart att aktivt leta efter saker att få pengar för. Om du har en stor blogg som driver mycket trafik så kommer det istället vara många företag som kontaktar dig om att göra reklam och tjäna pengar på hemsidan.

– Pengar från sociala medior

På samma vis som en blogg eller hemsida – så kan du tjäna pengar gratis genom att sprida reklam på sociala medior. Detta kräver att du har ett aktivt konto hos Instagram, Facebook, Youtube eller liknande. För att få betalda samarbeten med företag så krävs det att du har en attraktiv eller stor följarskara.

Du kan själv kontakta företag som du tror får en bra plats i din kanal eller på ditt konto. Det skadar aldrig att fråga.

 1. Skapa en kanal/konto på sociala medior
 2. Skapa innehåll och få följare
 3. Kontakta företag
 4. Hitta ett företag som vill samarbeta
 5. Få betalt genom att marknadsföra produkter & tjänster på ditt konto

– Erbjudanden & bonusar

Det finns de butiker som har erbjudanden där man kan få pengar gratis i form av erbjudanden. Det är vanligt bland casinon & bettingsidor att erbjuda en välkomstbonus till nya spelare. Detta kan man se som ett varuprov av en tjänst eller produkt. I flera fall så kan dessa bonusar ge pengar gratis att spela för.

Ett typiskt sådant erbjudande kan vara att man får 100 kr att spela för efter man gjort sin första insättning. På så vis blir inte erbjudandet 100% gratis. Det innebär naturligtvis inte att kampanjen är dålig.

I vissa fall kan man se gratis kuponger & rabattkoder som pengar som man får avdraget på ett köp. Det innebär inte att du kommer att få eller tjäna några pengar. Istället så är det ett sätt för dig att spara pengar när du shoppar billiga saker online. Det är inte helt fel det heller.

Tjäna & få pengar & presentkort tillbaka – cashback

Man kan även tjäna ihop poäng eller bonusar hos flera butiker. Det innebär att varje gång som du köper saker på nätet så får du pengar tillbaka i form av bonusar. Det kan handla om erbjudanden som ger dig 100 kr tillbaka i cashback när du handlar produkter till summor runt 1000 kr.

Det är ganska vanligt att hitta cashback erbjudanden eller rewards som ger dig pengar eller presentkort tillbaka. Det är dock ett knep som inte är helt gratis med tanke på att du behöver handla produkter för att få pengar gratis tillbaka på dina iköp.

Om vi hittar erbjudanden som ger bonuspoäng eller cashbacks så

ANNONS: