Saker att göra när du har tråkigt – 100 tips

Här samlar vi den lista med våra tips och förslag på vad man kan göra när man har tråkigt. Listan består av 100 tips.

Ibland kan det vara svårt att hitta på saker att göra när man har tråkigt. Därför har vi sammanställt en lista med 100 saker som du kan göra – gratis!

Saker att göra när du har tråkigt – Lista 


1. Lägg en patiens
Hämta en kortlek och lägg en patiens. Det kan dröja ett tag innan du lyckas slutföra patiensen. Du kan även hitta gratis patienser på nätet eller mobilappar med olika varianter som du kan testa på.

2. Plinga på hos din granne
Vi svenskar har svårt för att ta kontakt med grannar. Bryt den trenden och plinga på hos din granne. Bjud över denne på en kopp kaffe eller bara över ett samtal. Ett litet steg kan innebära en livslång vänskap eller åtminstone en ett lite trevligare grannskap.

3. Titta på fails
På Youtube så finns det många som har låtit sig samla ihop massor av videoklipp av tabbar. Så kallade ”bloopers-videor”. Passar dig som älskar att se på när det går fel för andra. Mycket underhållande!

4. Skriv ett fint brev till dig själv
Skriv långt personligt brev till dig själv. Berätta om dina framtidsplaner, hur du mår och allt du tycker och tänker. När du är klar med brevet så gömmer du undan det. Sedan öppnar du brevet om 5-10 år. Rolig överraskning då du troligt glömt av det mesta av innehållet.

5. Plugga in alla Sveriges landskap
Att utveckla sitt lärande är alltid en god idé. Testa dina kunskaper inom Sveriges landskap. Kan du alla? Kan du placera ut dom? Vet du vilken landskapsblomma & landskapsdjur som passar till de olika landskapen? Vilken som är den största staden? Detta är oftast en kunskapslucka som man kan fylla på.

6. Gå på en loppis eller auktion
Trots att det inte är gratis att handla saker så gillar många att titta på antika saker och få inspiration. Det finns oftast loppmarknader, auktioner eller större typer av marknader att besöka. Oavsett om man kommer hem men nya saker eller inte, så är det mycket trevligt.

7. Skapa en spellista med musik på Spotify
Ta tillfället i akt att sätta sig ner och skapa den ultimata spellistan för vardagen, fest, eller för din träning. Lyssna igenom låtar som rekommenderas för dig och skapa en lista.

8. Slå ett världsrekord
Endast fantasin kan sätta stopp för att klura ut egna världsrekord som man kan slå. Kanske kan du bli världsmästare i göra den högsta pannkakstårtan? Få plats med flest chokladpraliner i munnen? Eller stå på ett ben längst? Världsrekordet lär vara inofficiellt tills det registrerats av Guinness rekordbok.

9. Måla av dig själv
Ett självporträtt är alltid trevligt att ha på vägen. Ta fram penna och papper och måla av dig själv, ditt sovrum, en kompis eller ett husdjur. Är din konstnärliga förmåga begränsad så blir resultaten bara roligare och du övar dina färdigheter.

10. Skapa ett spa i hemmet
Använd din tid för att ta hand om dig och din kropp. Ta en lång dusch/bad, klipp & fila naglarna, raka det som du tycker behöver rakas. Avsluta gärna med en hårinpackning, ansiktsmask, fotbad, eller få din partner att massera dig.

11. Se videor med klassiska sportminnen
Minns du när Sverige landslag i fotboll vände 0-4 i andra halvlek mot Tyskland? När Björn Borg vann Wimbledon första gången? Eller när Charlotte Kalla klättrade upp för slalombacken i Tour de ski? Många av dessa fantastiska sportögonblick kan du återuppleva och njuta av. På SVTplay och Youtube kan du hitta många av oförglömliga sporthändelserna.

12. Börja en ny samling
Börja samla på saker! Hitta ett område som du tycker om – och börja på en samling. Det kan vara allt från till frimärken, coca cola-burkar, kastanjer eller fina stenar. Om du håller dig ihärdig så kommer din samling snabbt växa och bli imponerande.

13. Ring ett långt samtal
Ta tillfälle i akt genom att ringa till en gammal kompis, dina mamma, eller någon du saknar. Kolla hur läget är och tjata lite om himmel och jord. Bara ett litet samtal kan både skänka dig och den du pratar med mycket glädje.

14. Gå en promenad
Det kanske mest vanliga tipset på saker att göra när man har tråkigt är att ta en promenad. Trots att förslag i sig är väldigt okreativt så är idén i sig inte speciellt dum. En promenad ger dig frisk luft samtidigt som du kan rensa dina tankar.

15. Storstäda
I hushållet finns det nästan alltid något hemma att städa. Kanske är det gårdagens disk som står kvar? Kanske behöcer din gerderob rensas ut? Man kan ha svårt att hitta motivationen att städa när man har tråkigt. Då gäller det att påminna sig själv om den känslan man får i kroppen när man är färdig.

16. Testa häftiga sminkningar
Främst tjejer kan fördriva tiden genom att testa nya typer av sminkningar. En del ser sin sminkning som ett konstverk som man hela tiden kan förbättra. Många har en dröm att jobba som sminkös/sminkör eller stylist.

17. Testa på att lära dig ett nytt språk
Hitta videor på nätet eller använd en app för att lära dig ett nytt språk. Vi tror att alla har drömt om att lära sig vackra eller spännande språk som franska, spanska, kinesiska eller isländska. Starta lite lätt genom att lära dig enkla fraser eller hur du presenterar dig själv.

18. Baka något gott att äta
Ibland kan det finnas nog med ingredienser hemma för att du ska kunna fixa ihop lite muffins, chokladbollar eller sockerkaka. Många tycker det både är roligt – men framför allt gott att äta efteråt. Ingen kan klaga på att ha lite goda muffins i frysen!

19. Hitta gratis tävlingar att delta i
Att fördriva tiden på att delta i seriösa & gratis tävlingar på nätet kan vara lönsamt om du lyckas vinna. På internet finns det många tävlingar som man kan delta i utan någon kostnad. Oftast kan det finnas finfina priser som mobiltelefoner, resor eller pengar.

20. Gå på fågelskådning
På de allra flesta ställen i Sverige så räcker det bara att gå utanför dörren för att kunna starta sin karriär som fågelskådare. Gillar man djur ock natur så kan det vara väldigt trevligt att kombinera dessa två saker. Hur många olika fåglar kan du se på samma dag egentligen?

21. Lägg ett stort pussel
Något som kan vara väldigt tidskrävande är större pussel. Det finns de pussel som innehåller mer än 1000 bitar. Detta kräver en stor dos tålamod – men kan också vara väldigt lugnande. Allra bästa är att hålla igång en TV eller ha musik i bakgrunden.

22. Hjärngymnastik med quizar
På nätet går det att hitta massor av olika quizar som göra att du kan testa dina egna kunskaper. Det kan vara quizar om alla länders flaggor eller om en speciell musikstil. Leta efter quiz-program på TV och på nätet som man kan tävla mot sig själv i.

23. Meditera & rensa tankar
Att använda sin tid för meditation tycker många är väldigt avslappnade och lugnande. Ibland kanske man måste rensa sina tankar. Det finns olika typer av guidning och instruktörer med gratis videor eller ljudspår som man kan lyssna till under meditationen.

24. Skapa en blogg eller skriv en dagbok
Att ha en dagbok eller en blogg att uppdatera kan vara väldigt roligt. Det hjälper dig att skapa och komma ihåg fina minnen. Dessutom kan du alltid ta del av andras bloggar för att följa hur andra människor har det eller lever.

25. Skriv en bucket list
En bucket list är en lista där man skrivit ner alla de saker man vill göra innan man dör. Oftast kan det vara saker som att hoppa fallskärm, resa till Australien eller bestiga Mount Everest. Du behöver inte alltid vara så extremt. Det kan vara kul att drömma sig bort när sitter och gör en bucket list.

26. Sticka garn & skapa någonting
Varje år så kommer alltid en vinter som kräver sina vantar, mössor och halsdukar. Se till att skapa din egen genom att sticka något helt själv. Det som krävs är två stickpinnar, lite garn och lite kunskaper. Om du anser dig själv ha brister i det sistnämnda kan man lära sig via guider eller tutorials på nätet.

27. Möblera om hemma
Att möblera om kan skapa en större förändring är du kan ana. Det kan vara ett långvarigt projekt om du väljer att fundera och planera hur du vill ha dina möbler där hemma. Detta är en aktivitet som kan vara svår att göra helt själv om du har tunga möbler.

28. Gör en budget
Kalkylera ut hur mycket pengar som du tjänar och vilka utgifter som du har. Räkna sedan på hur mycket pengar du vill spara och vilka utgiftsposter som du kan dra ner på. Kolla även in tips på hur man kan tjäna pengar gratis på nätet.

29. Lyssna på en podcast
I appar och på nätet finns idag mängder av podcasts som du kan lyssna på. Det finns nästan en podcast för varje intresse. Oavsett om du är intresserad av sport, kriminaldrama, mode, historia eller politik. Leta på – och hitta något som passar dig!

30. Kreativt skapande
Titta över vilka saker som du har hemma. Kanske går det göra ett konstverk eller någon funktionell uppfinning med hjälp av prylar i hemmet. Med hjälp av lite gem, skosnören, gummiband och andra föremål så kan mycket skapas. Bara fantasin sätter stopp.

31. Spela gratis mobilspel
En vanlig sysselsättning för unga människor är att spela mobilspel. Det finns fullt med spel som du kan ladda ner som app till din mobiltelefon. Kolla in AppStore eller GooglePlay för att hitta spel till till din iPhone eller din Android. Några tips är Bloons Tower Defense, Candy Crush eller Wordfeud.

32. Börja med yoga
Släng på dig ett par sköna och mjuka byxor och börja med yoga. På nätet finns det hundratals introduktionsvideor som du kan hämta inspiration ifrån. I Sverige finns det många som håller på med yoga för att få en slankare kropp, meditera eller slappna av.

33. Kolla igenom gamla fotoalbum
Fräscha upp och njut av lite minnen från förr och gå genom fotoalbum från förr. Det kan bjuda på en nostalgisk känsla och ge dig tillbaka minnen som du kanske hade glömt. Ett alternativ är att gå igenom din mobilkamera.

34. Plocka svamp eller en blombukett
Gå ut i naturen och försök hitta vackra blommor att binda en bukett av. Detta kräver att du inte bor mitt i centrala Stockholm, samt att det är vår eller sommar. Är det höst så fungerar det alltid med svampplockning av kantareller eller champinjoner istället.

35. Laga något som är sönder
Alla hem har saker som är sönder. Kanske är det en dragkedja som krånglar, en duschslang som läcker eller en list som sitter löst. Ta din fria tid till att åtgärda problemen på bästa vis. I flera fall kan saker ligga söndriga i flera månader eller år.

36. Måla dina naglar
En klassisk sysselsättning för tjejer är att måla naglarna när de har tråkigt. Många tycket det är roligt att förnya sitt utseende oavsett om det bara är lite grann. En ny färg kan få dig på ett nytt humör. Har du tid så lägg även tid på att fila och rå om dina naglar.

37. Plöj igenom en TV-serie
Det finns idag tusentals olika TV-serier som man kan följa och dessutom fördriva väldigt mycket tid på. Jag tror att vi alla har hittat någon serie i livet som man har känt sig nästan beroende av. Några tips är Prison Break, Breaking Bad, Lost eller Sex and the City.

38. Utforska staden med elscooter
Ta en lång upptäcktsfärd i din hemstad med en elscooter. I flera städer finns nu elscootrar som du kan hyra under önskad tid. Använd dessa för att transportera dig runt i staden och upptäck platser som förändrats eller som du tidigare inte undersökt tillräckligt.

39. Rensa din garderob
Gör ett djupdyk i din garderob och rensa ut allt som behöver slängas eller skänkas bort. I stora garderobsresningar så framkommer oftast saker eller kläder som man totalt har glömt bort. Det är alltid skönt att få det gjort och skapar dig säkerligen mer plats för dina kläder.

40. Spela in en kortfilm
Skapa en film en rolig video där du, ditt husdjur eller din kompis agerar framför kameran. Oftast blir det väldigt roligt material att se i efterhand – samtidigt som själva inspelningen kan vara kul. Gör en kort skräckfilm eller romantisk komedi på 5 minuter.

41. Ta tag i jobbiga saker
Går du och funderar på deklareringen för din skatt? Eller behöver du byta däcken på bilen? Se till att få en av dessa jobbiga ärenden ur världen genom att genomföra det. Allra bäst är det att göra saker i tid och när man har tråkigt. Istället för att när det är under tidspress och du känner dig stressad.

42 Sätt dig in i aktier
Alla har någon gång önskat att de var mer insatta i hur aktier fungerar och hur man kan tjäna pengar på ett väldigt enkelt vis. Se till att börja din resa på aktiemarknaden genom att utbilda dig själv och läsa på om aktier och fonder.

43. Var en volontär & gör välgörande arbete
Hitta ett sätt att jobba ideellt som volontär inom en välgörande organisation. Behovet av människor som hjälper hemlösa med klädinsamlingar, soppkök, eller som stöd. Det finns även andra alternativ som att dela ut flygblad för en organisation eller parti som du tycker om.

44. Pärla ett armband
Många barn sysslar med att pärla olika armband och halsband. Vi tycker det är mycket tråkigt att många växer i från denna sysselsättning. Designa ditt eget armband och skapa ett smycke som passar perfekt till din outfit.

45. Spela sällskapsspel tillsammans
De flesta hemmen har åtminstone ett sällskapsspel som man kan spela tillsammans med en vän, partner eller granne. Många spel kan vara väldigt tidskrävande, samtidigt som andra går mycket snabbare. Välj spel utifrån hur mycket tid du vill fördriva.

46. Hitta gratis events att delta i
De allra flesta kommuner har flera olika gratis events som man kan delta i. Det kan vara tankesmedjor, invigningar eller andra roliga aktiviteter som man kan testa på. Surfa in på din kommuns hemsida för att hitta er information om aktiva events.

47. Ha smakprovning hemma
Testa vilka produkter du egentligen tycker är godast genom testa varuprover. Är det egentligen Felix eller Heinz som gör den bästa ketchupen? Är det prästost eller hushållsost som du tycker är godast på mackor? Eller är det verkligen mellanmjölken som har den perfekta balansen?

48. Laga massor av mat & gör matlådor
Tycker man om att laga mat så kan det vara en rolig uppgift att göra matlådor inför kommande vecka. Gör ett storkök och en stor laddning av mat som du kan enkelt och snabbt äta de nästkommande dagarna. Perfekt för dig som även tränar!

49. Titta på en dokumentär av ditt favoritdjur
På internet kan man hitta otroligt många djurdokumentärer. Du kan söka efter ditt favoritdjur för att se vackra bilder och få mycket mer information om arten. Oftast har man väldigt fina videofoton som får en att drömma sig i väg lite grann.

50. Titta på världskartan
Utforska jorden utifrån din egen dator eller mobil. Med appar som Google Maps så kan du titta på jorden genom satellitbilder, tecknade kartor eller via levande bilder från platserna du är intresserad av. Detta kan leda till mycket inspiration och ger dig lite bättre geografi-kunskaper.

51. Gör smakleken
Testa dina smaklökar genom att leka smakleken. Du tar på dig en ögonbindel. Du ber en kompis, partner eller familjemedlem att placera något ätbart i din mun. Gissa sedan vad det är för något du har i munnen.

52. Memorera saker
Jonas Von Essen är en svensk minnesmästare. Vilket innebär att han har ett superbra minne och kan memorera alla pi-decimaler och tusentals namn. Detta kommer inte gratis. Testa dig själv och träna upp ditt eget minne. Be din partner täcka över föremål eller läs mer om hur man tränar minnet.

53. Gör om gamla kläder
Hittar du gamla kläder som du aldrig använder? Eller hittar du kläder på second hand på nätet? Se till att fixa ett nytt utseende för klädesplaggen du längre inte tycker om. Det kan handla om att klipper av ärmarna på en tröja eller måla något fint motiv på en vit t-shirt.

54. Spela spel online
Du kommer kunna hitta till massor av gratis online spel på nätet genom att söka efter de. Idag finns många hemsidor som lägger till onlinespel som är helt gratis att spela. Dessa spelen är oftast ganska simpla, men ack så roliga!

55. Fotografera din omgivning
Ta en längre promenad med din kamera och knäpp av fina foton från staden eller naturen du har omkring dig. Under alla årets årstider så är det möjligt att fånga riktigt snygga bilder.

56. Filmmaraton
Hitta en bra filmserie som du kan sträck-titta igenom. Samla ihop alla Sagan om Ringen eller Harry Potter-filmerna och kör ett maraton med filmer. Detta är ett oerhört bra sätt för att göra sig av med flera timmar av uttråkning.

57. Gör topplistor
Skapa topplistor med de bästa fotbollsspelarna, musikerna, maträtter, klädmärken eller något annat. Ranka sedan dessa utifrån vad du själv tycker. Det kan vara roligt att hitta dessa listorna något år efteråt och se hur mycket som förändrats.

58. Plantera om blommor eller rensa i trädgården
Det finns alltid rum för förbättringar när det kommer till växter i ditt hem eller i din trädgård. Kanske behöver de vattnas eller planteras om? Många med gröna fingrar kan tycka det är väldigt roligt att hålla på med växter.

59. Frosta av & rensa din frys
Visst det är inte jätteroligt, men gud vad skönt när det är gjort. Någon gång om året så krävs är man i ofta i behov av att frosta av frysen. Kanske hittar du ett paket med köttbullar som du glömt och helt plötsligt så har du en middag till kvällen.

60. Gör ditt drömlag
Ta fram papper och penna. Skapa sedan en startelva med de bästa spelarna enligt ditt eget tycke. Tar Zlatan fortfarande en plats? Är verkligen Cristiano Ronaldo given i truppen? Detta fungerar att göra med alla världens lagsporter.

61. Besök din stads bästa sevärdhet
Alla städer i hela Sverige har något som man är kända för. Kanske är det koppargruvan i Falun? Skrea Strand i Falkenberg? Eller kanske domkyrkan i Lund? Oavsett vilken stad du bor i så finns det vackra eller intressanta platser att besöka.

62. Gör en musikvideo
Använd din mobil eller dator för att skapa en egen musikvideo. Kanske kan du sjunga helt själv? Eller lägg till känslosamma bilder till din favoritlåt. Resultatet bli en vacker present till t.ex. din mamma på morsdag.

63. Lägg en blomma på en begravningsplats
Har du någon i din närhet som har gått bort och som du saknar? Gå och lägg en blomma vid begravningsplatsen och skänk en lång och varm tanke. Du kan också lägga en blomma på någon annans grav om du inte har möjlighet att besöka graven du önskar.

64. Leta efter gratis erbjudanden
Självklart så kommer vi är tipsa dig om att leta efter bäst gratis erbjudanden på nätet. Det är nämligen det som vår sida gör. Vi själva tycker det är helt klart det bästa tipset på hela denna listan!

65. Gör nya ljus
Samla ihop alla stumpar med stearin som du har hemma. Smält ner stearinet och skapa helt nya ljus till ditt hem. På nätet finns många gratis guider som man kan ta del av. Där visar man exempel på hur man kan stöpa ljus eller skapa ljus från använda toarullar.

66. Planera en resa
Ytterst få människor ogillar att resa och upptäcka nya ställen. Det kan vara både roligt och tidskrävande att planera en resa så bra som möjligt. Testa själv med att planera ditt livs drömresa. Kanske en roadtrip igenom USA, safari i Afrika eller upptäcktsfärd i Moldavien.

67. Lek runt med AI-program på nätet
Idag finns flera olika verktyg med AI (artificiell intelligens) som verkligen kan chocka dig. Du kan nu skapa egna berättelser eller sånger i ett samarbete mellan människa och hjärna. Skriv ner dina önskningar och se vilket jobb datorn gör åt dig!

68. Gör en krisplan för dig själv
I en mörkare tid med sjukdomar och krig så kan det vara bra att använda tiden när du har tråkigt till att göra en krisplan. Vet du vart närmsta skyddsrum ligger? Har du en brandsläckare och brandvarnare hemma? Hur länge kan du leva på maten i skafferiet?

69. Motionera & träna
Alhaji Kamara som spelade fotboll för IFK Norrköping. I en intervju berättade han att han brukar göra 500 sit-ups när han har tråkigt och inget annat att göra. Den motivationen är det få som har. Det är dock alltid en rekommenderad sysselsättning. Det finns bara fördelar med träning och motion. Svårigheten ligger är bara att börja!

70. Skapa ett nytt recept
Fundera på en helt ny maträtt som du kan vara först i världen att skapa. Kanske fungerar det att ha leverpastaj på pizza? Eller varför inte en lasagne med kyckling? Låt fantasin flöda fritt och gör din egen maträtt.

71. Gör en ”att göra-lista”
Gå runt i hemmet och se vad som behöver fixas. Kanske behöver du lufta elementen? Skruva fast den där listen som sitter löst? Ta en runda för att besikta ditt hem/rum. Skapa en lista – för att sedan beta av dina punkter.

72. Lär dig ett nytt spel
Är det någon brist på roliga sällskapsspel? Nej. Kan du alla? Troligen inte. På nätet många appar eller spel online som du kan lära dig att bemästra. Schack, backgammon, kinaschack och domino är bara några exempel.

73. Skapa ett eget snacks
Alla älskar snacks! Det finns både billiga och hälsosamma alternativ som du kan skapa i hemmet. Vad sägs om brända mandlar? Bananchips? Eller varför inte chokladtäckta popcorn?

74. Skapa konst i ditt bostadsområde
Var kreativ och se hur du själv kan göra området du bor lite trevligare. Det var tidigare trendigt att sticka ”strumpor” till vägskyltar eller sprida ut fröbomber som blommar tills nästa vår.

75. Träna din balans
Att öka balansen i din kropp är väldigt enkelt. Det enda som krävs är att du hittar på övningar som hjälper dig stärka din balans. I värsta fall så kan du alltid stå på ett ben. Hur länge klarar du?

76. Pressa dina utgifter
Se över dina utgifter varje månad och se hur du kan spara in pengar. Kanske har du ett abonnemang som du inte använder så ofta? Kanske kan du hitta ett bättre avtal för din mobil? Detta är väldigt nyttigt att göra med jämna mellanrum.

77. Sök efter mer kunskap
Leta efter information på internet om de saker som fascinerar dig. Genom att kolla in wikipedia eller liknande hemsidor så kan du snabbt hitta massor av info om de saker du är intresserad av. Det är aldrig för sent för att lära sig nya saker!

78. Skapa ett tacktal
När du minst anar det så kan ett tal bli aktuellt. Kanske stundar det ett bröllop eller ett större födelsedagskalas? Se till att du är förbered i alla lägen!

79. Lär dig ett trolleritrick
Att alltid ha ett trolleritrick att dra fram ur fickan är oftast populärt. Inte minst med en publik med barn. Det finns idag många trolleritrick som är avslöjade och förklarade på Youtube. Se till att du kan underhålla nästa gång det blir en pinsam tystnad.

80. Hitta på ett bus
Fundera ut ett bra ”prank” som du kan göra nästa gång på dina vänner, din partner eller förälder. Det finns många olika typer av bus som du kan hitta på.

81. Ta kontakt med en gammal vän
Skicka ett e-mail, brev eller SMS till en gammal vän. Kanske har du en vän som du tappat kontakten med – men som du vill ha kontakt med. Ett litet meddelande kan leda till något större!

82. Lär dig hjärt- och lungräddning
En kunskap som kan vara superviktig är hur du kan agera i allvarliga situationer. Se till att du är redo – innan olyckan är framme. Många liv kan – och har räddats – av att civila människor sitter på rätt kunskapet.

83. Kolla på fotboll live
Du behöver inte alltid ett fräsigt sportabonnemang för att titta på fotboll. Gå till din lokala fotbollsplan för att se om något av lagen spelar sina matcher. Det är oftast helt gratis att titta på matcher i lägre divisioner eller åldrar.

84. Skapa ett ställe för djuren
Hur kan man göra det enklare för djuren i din närhet? Det finns många exempel på hur du kan hjälpa djuren. Bygg en fågelholk? Kanske lägga ut mat för igelkottar? Se vilka djur du brinner mest för – och se över hur du kan hjälpa dom?

85. Städa upp i ditt kvarter
Se till att du och dina grannar får ett renare område att bo i. Plocka upp skräp, rensa gatan på löv eller skotta snö. Detta är något som gör det finare – och kan göra dig mer uppskattad i området.

86. Lös korsord
Det kan både vara lugnande och trevligt att lösa korsord. Börja på en lättare nivå för att jobba dig uppåt. Det är verkligen en sak man blir bättre och bättre på snabbt.

87. Bada i naturen
Oavsett vart i Sverige man bor – så finns det nästan alltid en sjö eller hav i närheten. Är det sommar så är temperaturen inget problem. Om det är kallare så kan du alltid testa på ett vinterbad. Vilket uppskattas av många!

88. Rå om dig själv
Fixa en kopp kaffe/te och sätt dig i soffan med din favoritbok. Man behöver inte alltid göra så mycket. Ibland är det skönast att bara ladda upp sina batterier.

89. Sälj av saker
Gå runt bland dina saker där hemma och se vad du behöver slänga, spara eller sälja på nätet. Det finns många sidor (så som Blocket.se) där du kan sälja dina begagnade prylar. På så vis kan rensa ut där hemma – och samtidigt tjäna lite pengar.

90. Plantera någon växt
Det är verkligen roligt att se något man har planterat sedan växa fram. Det finns idag många olika växter och plantor som är väldigt enkla att starta. Ett populärt trick är att börja odla alfagroddar från ett gammalt mjölkpaket.

91. Läs dina horoskop
En del personer är intresserade av stjärntecken och horoskop. Det finns tidningar och hemsidor som gratis kan hjälpa dig att hitta information. Se vad som väntar dig inom snar framtid. Eller vad du borde se upp med denna månad.

92. Gå ut i naturen och laga mat
Det är en superrolig aktivitet att gå ut i naturen för att laga mat. Varför inte skapa en eld för att grilla lite korv? Det är en speciell känsla att grilla eller laga mat i naturen. Väldigt fridfullt!

93. Spela in en födelsedagsvideo
Är det någon bekant eller någon i din familj som snart fyller år? Se till att göra en personlig hälsning via en video. Berätta vad du tycker om människan och varför den förtjänar ett stort grattis. Dessa typer av videor är oftast väldigt populära att ta emot.

94. Sjung!
Träna upp din sångröst med kareoke. Många väljer även att träna på sången under tiden som man står i duschen.

95. Rensa i trädgården eller innegården
Har du gröna fingrar? Kolla då vad som krävs att göra i trädgården. Om du bor i en lägenhet så brukar det alltid uppskattas med hjälp med att fixa till den kollektiva innergården.

96. Sova
Ibland kan sömn vara svaret på din fråga om vad man kan göra när man har tråkigt. Se till att du är utvilad för ett senare tillfälle där du kan hitta på saker att göra.

97. Mata fåglarna
En typisk pensionärs-aktivitet som vi ändå tycker passar väldigt många åldrar. Inte minst för dig som har barn. Gå ner till den lokala dammen eller torget. Ta med dig en bit bröd. Mata och betrakta sedan de fina fåglarna.

98. Rama in något
Har du en fin bild? Kanske har du en speciell fotbollströja för dig? Se till att detta ramas och och tar en välförtjänt plats på din vägg.

99. Dagdröm
Låt din fantasi flyga i väg och dröm om den där perfekta sportbilden. Vilka resor du helst vill göra? Eller föreställ dig din framtida drömpartner. Ta tillfället i akt – och zooma ut från verkligheten!

100. Sprid kärlek på internet
I en tid då vi ser alltmer hat på nätet – så kan du göra det motsatta. Dela med dig av positiva kommentarer. Ge hejarop till de som försöker göra något du tycker är bra. Eller dela innehåll som du tycker borde få mer spridning.

Mer förslag på vad man kan göra

Oftast så kan det vara lättare att komma på vad man ska göra om man bor i större städer som Malmö, Göteborg eller Stockholm. Våra tips kommer vara möjliga att utföra oavsett vart i Sverige som du har hemmet.

Vi har valt att lägga till några extra tips som är riktade till städer så som Stockholm, Göteborg eller Malmö. Det finns också tips om saker att göra med partner, vänner och familj. Du hittar våra bonustips här nedanför.

I Stockholm

 • Gå på Gröna Lund – Nöjesfält mitt huvudstaden med anor från 1883 (Sveriges äldsta nöjesfält)
 • Besök museum – Stockholm är känt för sina många – och imponerande museer. Vasamuseet, Nordiska museet och ABBA – The museum är några exempel.
 • Shoppa – I staden finns otroligt många gallerior, shoppinggator, köpcentrum och butiker.
 • Vandra genom Gamla stan – Resa tillbaka genom historiens vingslag. Gamla stans gränder och Kungliga slottet bjuder på en mysig upplevelse.
 • Upplev sport & musik – Stockholm är värd för tre klubblag i Allsvenskan, massor av konserter & andra events. Skapar goda möjligheter för att uppleva live kultur.
 • Besök riksdagshuset – Känn in maktens korridorer och de historiska beslutens centrum.
 • Ät mat – Stockholm är känt för sina många – och högklassiga restauranger. Variationen och matkulturerna är enorm här.

I Göteborg

 • Åk ”paddan” – Utforska staden via kanaler och vattendrag. Båten ”paddan” ger en grym rundtur för turisten!
 • En heldag på Liseberg  – Gröna Lund, släng dig i väggen. Liseberg är prisbelönat som ”Nordens bästa nöjespark”.
 • Njut av Saluhallen – Sup in matkulturer och hög kvalité. Lukta, smaka, känn på delikatesser i världsklass.
 • Öl på Avenyn – Mitt i Göteborg ligger berömda Avenyn som är fullproppad med barer och restauranger.
 • Upplev sport – Göteborg anordnar varje år mästerskap som Gothia Cup, Partille Cup och Göteborgs Horse Show.
 • Besök Universeum – Lär dig massor genom häftiga utställningar och experiment. Roligt för både stora & små!

I Malmö

 • Torghandel på ”Möllan” – Frukt, fisk, ägg och mycket mer finns att handla på Möllevångstorget.
 • Besök Malmö Slott – Fästningen i Malmö är imponerade och bjuder på ett härligt museum.
 • Smakprovning på Chokladfabriken – Mazetti chokladfabrik ligger centralt och erbjuder upplevelser med provsmakning av choklad, öl och vin.
 • Promenad ut med kusten – Malmö har långa kustpromenader förbi Västra Hamnen, ”Ribban”, Limhamn, och Bunkeflo Strand.
 • Secondhand shopping – I staden finns det ovanligt många loppisbutiker och second hand butiker. Fynda billiga kläder och grejer i andrahandssorteringen.

Med partner

 • Ha ett allvarligt samtal – Alla relationer behöver, eller skulle må bra av ett allvarligt samtal. Är allt perfekt? Vad kan bli bättre? Vad är viktigt för dig?
 • Mys! – Det som står klart är att mys alltid är bra för en relation. Speciellt bra under kalla och regniga dagar.
 • Mys ännu mer.. – All forskning pekar mot att ett bra sexliv är bra för både relation och hälsa.
 • Planera framtiden – Det är alltid bra att du och din partner delar framtidsplaner och visioner. Planera ihop vart nästa resa bör gå eller vart ni önskar att bo om 5 år.
 • Ge bort en spabehandling – Skäm bort din partner med massage eller nagelvård. Alltid väldigt uppskattat!

Med vänner & familj

 • Gör quizar – Testa vem bland dina vänner eller familj som är bäst inom områden som geografi, musik eller sport.
 • Titta genom gamla bilder – Att minnas saker tillsammans med familj och vänner ger enkelt många skratt och nostalgi.
 • Fixa ärenden & uppgifter – Hjälp till varandra med sysslor. Behövs det två för att sätta upp en hylla? Kanske hjälpa föräldrar med inställningar med internetmodemet?
 • Fika – Vänner och familj finns väl till för att man ska kunna fika med? Åtminstone i Sverige där vi dricker mest kaffe i världen – efter Finland.
 • Spela spel – Många familjer har samlat på sig en ”spellåda” genom åren med sällskapsspel. Gräv fram ett spel och kör!
 • Sjung tillsammans – Har dina vänner eller familj en musikalisk ådra? Ta upp gitarren och spela musik och sjung tillsammans.
 • Massage – Alla kan behöva massage ibland. Ställ en äggklocka och massera varandra i omgångar.

En reaktion på ”Saker att göra när du har tråkigt – 100 tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

En reaktion på ”Saker att göra när du har tråkigt – 100 tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *