Av Therese Alfredsson skrevs den mars 26, 2020

Frakt & leverans från nätbutiker under coronatider

Det är knappast någon som har lyckats undgå nyheterna om coronaviruset som har skakat om vår planet hela början av 2020. I många länder har man börjat självisolera sig så det blir många långa dagar hemma mellan fyra väggar. På grund av den extra tid man har är det många som surfar runt på internet och möjligtvis hittar olika saker man vill köpa. Kanske man rentav äntligen har tid att börja med den hobby man länge har velat börja med.

Tyvärr kan det vara lite knepigt att gå till affären för att köpa de saker man behöver om man försöker hålla sig borta från människor. Som tur är så verkar e-handeln och nätbutikerna fortfarande fungera som vanligt och då är det ju ett perfekt alternativ att få sina varor hem till trappan. I denna guide skall vi ta en liten titt på hur det fungerar när man beställer varor under coronaepidemin och också om det är säkert med tanke på virusets snabba spridning.

Vi tipsar främst om gratis saker online som man kan få. Det kan begränsas under coronaperidoen. Många företag vill vänta innan de erbjuder gratis frakt av varor tills denna period med corona är över.

Går det att shoppa online med frakt under corona

För tillfället är många internationella gränser stängda och även varor och gods har i vissa fall stoppats från att resa mellan länder. I vissa fall kanske gods har tillåtits byta land men de som har kört lastbilarna har inte fått återvända till landet de kom ifrån vilket har inneburit att många chaufförer inte vill köra dessa varor. Därför är det just nu en perfekt tid att handla inhemskt.

frakt-corona-leveransÄven om otroligt många varor från e-handeln idag kommer från Kina så är det många svenska företag som har lager i Sverige. Därför kan problem med frakt av billiga saker från Kina. Vi rekommenderar därför att ta en titt på svenska nätbutiker under dessa tider. Under dessa tider tror vi också att det finns en bra chans att hitta bra erbjudanden eftersom många affärer letar efter likviditet, speciellt de som också har fysiska affärer.

När vi undersökte stora populära nätbutiker så hade de flesta en skild sektion med information om coronaviruset. I denna sektion meddelar de om eventuella förändringar gällande deras leveranser. Vi hittade däremot ingen som helt skulle ha stängt ner sin nätbutik. Istället hittade vi faktiskt företag som istället ger fri leverans under dessa svåra tider. Det kan definitivt vara en bra möjlighet att leta efter sådana erbjudanden.

Vilka leveransmetoder finns det?

Det finns en hel del leveransmetoder i Sverige och vilket du använder beror såklart på din nätbutik. En del nätbutiker använder sig bara av en leveransmetod medan andra nätbutiker ger dig flera valmöjligheter.

Vad de flesta leveransmetoder har gemensamt är däremot att de ofta är väldigt pålitliga. Du behöver därför inte oroa dig över det utan du kan istället fokusera på att välja den metod som passar dig bäst. Många nätbutiker erbjuder hemleverans men det finns till exempel Instabox som den senaste tiden har blivit väldigt populärt. Instabox har så kallade smarta skåp lite här och var i Sverige och när du väljer Instabox som leveransmetod så kommer du få ett SMS med trackinglänk och pinkod. Du kan sedan hämta ut ditt paket med hjälp av pinkoden så det hela är otroligt lätt och smidigt.

Medan de flesta nätbutiker verkar ha öppet som vanligt så varnar en del för störningar med leveranser. Det är inte frågan om du får din leverans eller inte utan det har att göra med att det kan förekomma oberäkneliga leveranstider. En stor klädtillverkare vi tog en titt på varnade sina kunder för längre leveranstider men de har också förlängt sin returpolicy från 30 till 100 dagar.

Är det säkert att beställa från nätbutiker under coronatider?

Det finns så klart en del personer som kommer i kontakt med den vara du beställer online. För att därför vara fullständigt säker så kan det löna sig att spraya desinfektionsmedel på ditt paket när du får det. Sannolikheten för sådan spridning är kanske inte så stor men i dessa tider är det bra att vara lite extra försiktig.

Sammanfattning

Det går alltså fortfarande att beställa saker från nätbutiker så länge man är medveten om några saker. Just nu kan det löna sig att handla främst på svenska nätbutiker. Det kan vara en bra tid att leta rabatter och erbjudanden men kom också ihåg att leveranstiden kan vara längre än vanligt. Sist men inte minst så rekommenderar vi att du desinfekterar ditt paket och hoppas du håller dig frisk och kry.

ANNONS:

En reaktion på ”Frakt & leverans från nätbutiker under coronatider

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *